Onderwijs in Coronatijd

Onderwijs in Coronatijd

Vanaf woensdag 23 december zijn scholen in Nederland gesloten in verband met de maatregelen tegen het coronavirus. Dit betekent dat we onderwijs op afstand verzorgen en noodopvang bieden op school aan kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

Protocol

De richtlijnen met betrekking tot de coronamaatregelen staan beschreven in het protocol. Dit protocol is voor het grootste gedeelte gebaseerd op het landelijke protocol van de PO-Raad. Het is aangevuld met richtlijnen specifiek voor Stichting Proo en specifiek voor De Cantharel. 

Download het protocol.

Noodopvang

Tijdens de lockdown verzorgen we op school noodopvang op school voor ouders met een cruciaal beroep. Meer informatie is te lezen in:

De brief over de noodopvang

De richtlijnen voor de noodopvang

Kwaliteitskaart Onderwijs op Afstand

Net als tijdens de vorige lockdown hebben we onze manier van werken samengevat in een kwaliteitskaart. Hierop staat beschreven wat de doelen zijn van ons onderwijs ten tijde van de lockdown en hoe ons aanbod is opgebouwd in de verschillende groepen.

Download de kwaliteitskaart

Video's voor ouders

In het voorjaar van 2020 waren de scholen ook enkele weken gesloten. Destijds hebben we een aantal video's gemaakt waarin we ouders laten zien hoe we ons onderwijs op afstand vormgeven. Hoewel tijdens deze tweede lockdown het een en ander op een andere manier georganiseerd wordt, is veel informatie uit de video's nog steeds actueel. 

20 maart: Het opstarten van Onderwijs op Afstand

27 maart: Tips voor les op afstand

3 april: Monitoring en differentiatie

17 april: Ervaringen van ouders en leerkrachten

Previous Article Lesgeven in 2021
Next Article Protocol coronamaatregelen 8 februari