Blijf

op de

hoogte

Image Alt Text

Direct

aanmelden

Lesgeven in 2021

Lesgeven in 2021

We zijn inmiddels anderhalve week bezig met het onderwijs op afstand. Het was voor iedereen weer flink wennen, maar we vinden het indrukwekkend hoe kinderen lukt om thuis hun schoolwerk te maken en hoe het ouders lukt om dit bij hun kinderen te begeleiden.

We hebben bij het onderwijs op afstand gekeken naar de vorige lockdown. Wat werkte goed, wat kunnen we verbeteren en wat kunnen we beter overslaan? Ook uitgevers en ICT aanbieders hebben sommige dingen veranderd, waardoor het soms even zoeken was naar de juiste gegevens en manieren van werken.

Een verandering ten opzichte van de vorige keer is dat nu al onze leerlingen een Prookids account hebben om te werken met Microsoft Office en Teams. Op die manier kan er in alle groepen makkelijker (en in sommige gevallen vaker) echt ‘live’ contact gemaakt worden.

Tijdens de persconferentie werd van 12 januari werd duidelijk dat de lockdown voor basisscholen tot minstens 25 januari wordt verlengd. Of scholen vanaf die dag weer open mogen, wordt later bekend gemaakt.

Veel kinderen hebben voor de kerstvakantie een pakket met materiaal mee naar huis genomen. Veel werkboeken waar we op school mee werken, zijn voor een half schooljaar. We lopen er nu dus tegenaan dat kinderen hun werkboek uit hebben en toe zijn aan het tweede deel voor dit schooljaar. Nu we weten dat de lockdown langer duurt, kijken we welke materialen kinderen thuis nodig hebben en hoe we dit zo goed mogelijk kunnen uitdelen.

Previous Article Fijne feestdagen
Next Article Onderwijs in Coronatijd