Blijf

op de

hoogte

Image Alt Text

Direct

aanmelden

Nationaal Programma Onderwijs

Nationaal Programma Onderwijs

In de media heeft u wellicht al het een en ander vernomen over het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

Vanuit dit plan van de overheid wordt voor scholen geld beschikbaar gesteld voor de komende 2,5 jaar. Het is de bedoeling dat scholen eerst zelf onderzoeken op welke manier kinderen last hebben ondervonden van de gevolgen van het coronavirus. Om dit in kaart te brengen, maken scholen een schoolscan. Hierin worden gegevens verzameld van bijvoorbeeld toetsen en observatiesystemen. Ook zijn er vragenlijsten ingevuld doorleerkrachten.

We willen u als ouder ook vragen hoe uw kind omgaat met de gevolgen van de coronamaatregelen en bijvoorbeeld de beide lockdowns. We brengen dit in kaart aan de hand van een vragenlijst. U ontvangt hiervoor per mail een uitnodiging. Anders dan bij de ouderraadpleging over de schooltijden, wordt er nu per gezin één vragenlijst verstuurd. Dit sturen wij naar het e-mailadres dat in ons systeem geregistreerd staat als ‘ouder/verzorger 1’. De uitnodiging wordt later vandaag verstuurd, invullen kan tot en met donderdag 20 mei.

Op basis van de resultaten van de schoolscan, kunnen scholen een keuze maken uit een keuzemenu met interventies van het Ministerie voor Onderwijs. We houden u uiteraard op de hoogte over ontwikkelingen.

Previous Article Verkeersexamen gr 7 & 8
Next Article Eindtoets