Blijf

op de

hoogte

Image Alt Text

Direct

aanmelden

Eindtoets

Eindtoets

Deze week hebben onze achtstegroepers de resultaten van de eindtoets gekregen. Op onze school werken we met de IEP eindtoets.

Ondanks dat leerlingen uit groep 8 hun schooladvies al hebben gekregen, is de eindtoets toch vaak een spannend moment, écht iets van groep 8. Wanneer leerlingen op de eindtoets een hoger advies krijgen dan ze van school hebben gehad, is er de mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan en het advies te heroverwegen.

Het gemiddelde van de klas zegt iets over de gemiddelde resultaten van het onderwijs op onze school. Voor iedere school wordt, gelet op de leerlingpopulatie, berekend welke resultaten een school mag verwachten. Op basis hiervan stelt de school een eigen schoolnorm vast. De schoolnorm van De Cantharel ligt boven het landelijk gemiddelde.

Dit jaar lagen de resultaten van groep 8 ruim boven de schoolnorm. Ze hebben het dus uitstekend gedaan. De resultaten passen ook bij het beeld dat we hebben op basis van de resultaten uit ons eigen leerlingvolgsysteem.

In de media is veel aandacht geweest voor de eindtoets en de leervertraging die landelijk zichtbaar zou zijn. Die leervertraging zien wij bij onze eindtoetsresultaten niet. Dat verdiend een compliment voor leerlingen, het schoolteam en zeker ook de ouders die tijdens het thuisonderwijs hebben geholpen.

Previous Article Nationaal Programma Onderwijs
Next Article Meester- en juffendag