Blijf

op de

hoogte

Image Alt Text

Direct

aanmelden

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag

Op de Cantharel vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Samen Plezier in Leren is niet voor niets het motto van onze school. En hoewel het voor ons soms bijna vanzelfsprekend lijkt dat iedereen zichzelf mag zijn, realiseren we ons dat dit niet vanzelfsprekend is.

Vrijdag 9 december is het Paarse Vrijdag. Op deze dag vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn en dat niemand buitengesloten of gepest mag worden om wie die is. We doen dit door de school paars te versieren en iets paars aan te trekken. Daarnaast wordt in de klas aandacht besteed aan dit thema aan de hand van lessuggesties uit het lespakket. Denk bijvoorbeeld aan een prentenboek of een spelshow. Uiteraard passend bij de leeftijd van de leerlingen. Informatie is te vinden op paarsevrijdag.nl/basisschool.

De belangrijkste boodschap van deze dag is dat iedereen zichzelf mag zijn en vooral aan mag doen wat kinderen het liefste dragen en waar ze zich het prettigst bij voelen. Of dat nou een paars shirt, Elsa jurk of een tuinbroek is. Wij zorgen op school voor voldoende paarse versiering.

Previous Article Voorleeswedstrijd
Next Article Paarse vrijdag