Nieuws > Algemeen > Energie & duurzaamheid

Energie & duurzaamheid

Na de meivakantie zijn op de Cantharel schoolbreed begonnen met het thema 'Energie en duurzaamheid'. 

In alle groepen wordt aan dit thema, b.v. door te praten over soorten energie en duurzaamheid.

Groep 5-6  heeft een test over energie mee naar huis genomen en dit samen met ouders/verzorgers ingevuld en zij hebben luchtdrukproefjes gedaan en onderzocht wat luchtdruk is.

In de kleutergroepen is gesproken over waterverbruik. Hoe gebruik je de kraan als je je handen wast, welke knop drukken we wanneer in, op de wc. We weten nu dat we zuinig moeten zijn met water. In de school hebben ze gekeken waar er water punten zijn. En hoe werkt dat eigenlijk warm en koud water. Het woord lauw water was een nieuw woord voor iedereen.

In groep 7 en 8 waren ze ook druk met het project over energie en duurzaamheid. Wat is er enthousiast en leuk samengewerkt in de diverse groepjes 👍😊.
Arno ( vader van Suus) is komen vertellen en en heeft veel laten zien over zonne-energie 🙂🌞. Hij had zelfs grote en kleine zonnepanelen meegenomen. De kinderen konden na afloop nog vragen stellen. Wat een goede en mooie vragen zijn er door de groepjes bedacht. Toppers🤗. Arno, bedankt voor de leuke en leerzame presentatie👍😊.
De kinderen zijn ook bezig gegaan met alle vragen en antwoorden te ordenen en in een presentatie neer te zetten. Ze gaan dan bezig met ontwerpend leren. Per groepje wordt ze iets ontworpen wat op zonne-energie moet gaan werken. Ze gaan hiervoor diverse materialen gebruiken, te denken valt aan: lege petfles, lege melkpak, stukje piepschuim.

Dit mooie project wordt afgesloten met een tentoonstelling op 23 mei van 17.30 - 19.00 uur. Ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s,
vrienden en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te bewonderen waar de kinderen de afgelopen weken in de klas aan hebben gewerkt.

  

Deel deze pagina:

School video

De schoolvideo is in ontwikkeling en zal later worden geüpload.

Sociale media

Onze school maakt geen gebruik van social media. Nieuws uit de groepen ontvangen ouders via 'Parro', onze oudercommunicatie app. 

Bent u hier benieuwd naar, vraag ouders van onze school naar hun ervaringen.