Nieuws > Bovenbouw > Groep 7 naar BITT

Groep 7 naar BITT

Geschreven door Noor Tuijl (leerling):

Wij zijn vandaag met groep 7 en een paar moeders naar BITT Harderwijk geweest. Waar we een misdaad moesten oplossen. Er had namelijk iemand ingebroken bij BITT en geprobeerd computergegevens te stelen. Eerst kregen we uitleg over wat er werd gebruikt om een misdaad op te lossen. Dat waren bijvoorbeeld: magnesiumpoeder om vingerafdrukken te vinden, een microscoop voor achtergebleven DNA zoals haar en nagels. En ook over de spullen die de rechercheurs aan moesten zodat er geen sporen van hun bij die van de misdadiger kwamen te zitten. Dat waren een soort plastic zakjes voor om je schoenen, een mondkapje en plastic handschoenen.

Daarna werden we verdeeld in drie groepjes. En moesten we vingerafdrukken en haren (DNA) vinden en onder de microscoop leggen om te onderzoeken. En er waren ook drie aanwijzingen waaruit  je kon zeggen wie de dader was. Ik heb ook mijn eigen haar onderzocht en het zag er heel apart uit, maar het was wel leuk om een keer te zien. Ik vond het heel leuk om te zien wat voor spullen je nodig hebt om een misdaad op te lossen en heb dus ook geleerd wat je nodig hebt. Daarna was het afgelopen en gingen we weer terug naar school.

Deel deze pagina:

School video

De schoolvideo is in ontwikkeling en zal later worden geüpload.

Sociale media

Onze school maakt geen gebruik van social media. Nieuws uit de groepen ontvangen ouders via 'Parro', onze oudercommunicatie app. 

Bent u hier benieuwd naar, vraag ouders van onze school naar hun ervaringen.